gdpr reglerne
Politik

GDPR processen er vigtig

Når vi kommer til 2019 er det uhyre vigtigt, at du er GDPR compliant eller i hvert fald har kortlagt dine processer for at komme i mål med at overholde de nye regler inden for persondataforordningen.
Til dig der ikke ved det, så står GDPR sfor General Data Protection Regulation, og er en EU-forordning, der trådte i kraft tilbage i maj måned 2018. Den har til formål at regulere, hvordan alle typer virksomheder håndtere og beskytter alt deres persondata. I bund og grund handler det om at beskytte enkelte individer og deres personfølsomme data, og er egentlig ikke ment som noget, der skal irritere eller gøre det sværere for virksomheder at eksistere.

F.eks. hvis en person har sendt en uopfordret ansøgning, så havner den som regel i en skuffe eller i en mail inbox og forbliver der – men det er slut nu. De nye regler og krav betyder, at virksomheder skal tage stilling til den type persondata, og derfor skal en mail med en gammel ansøgning f.eks. slettes efter 6 måneder. EU har simpelthen bestemt dette for at beskytte persondata bedst muligt, og det stiller høje krav til virksomheder små såvel som store. Det gælder alle former for kontrakter og dokumenter, hvor persondata forekommer – og derfor skal der være en struktur for, hvordan disse dokumenter håndteres før og efter anvendelse.

En af de førende konsulenthuse som hjælper virksomheder med at blive GDPR compliant er COMAsystem. De har udviklet flere forskellige produkter, hvor de rådgiver og informere omkring GDPR.

Kontraktstyring og strukturering af GDPR

En af de største udfordringer er varetage alle de kontrakter og dokumenter, der flyder igennem virksomheden i dagligdagen, og derfor har COMAsystem udviklet et kontraktstyringssystem, der kan hjælpe med at opbevare dem sikkert. Med deres system bliver du GDPR køreklar og kan samtidig lettere danne dig et overblik over dine kontrakter som er ved at udløbe eller skal opsiges, hvilket sparer dig penge i sidste ende.

Endvidere er RISMA GDPR et af COMAsystems mest populære produkter, da det er et online tool som hjælper virksomheder med selv at kunne strukturere og varetage deres opgaver i forbindelse med GDPR.
Med RISMA bliver hele GDPR processen strømlinet og struktureret, så virksomheder let kan opbevare data og dokumenter i tråd med de nye persondataforordning regler.

Noget andet du skal være særligt opmærksom på i forbindelse med GDPR, er at have et alarmberedskab klar i tilfælde af uheld. Alle virksomheder kan blive udsat for grov hacking, tyveri eller personlige medarbejder fejl, hvorfor det er vigtigt at have en nødplan. I tilfælde af uheld skal det helst indberettes til Datatilsynet indenfor 72 timer, hvis du vil undgå sanktioner. Har du ikke selv ressourcerne klar, så kan du med fordel få hjælp af COMAsystem, som har det helt rette GDPR-alarmberedskab produkt, hvor de håndtere hele processen fra indberetning til analyse og udbedring af fejlen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *